Tábor v Mlýnkách 2023

Vážení rodiče, milí členové,

zde naleznete aktuální (a aktualizované) informace k táboru na jednom místě.

Tábor V Mlýnkách je v době 2.7. – 16.7. určen skautům a skautkám (členové druhého oddílu, 12 let a starší) a ve zkráceném termínu od 10.7 do 16.7 světluškám a vlčatům (členové prvního oddílu). Jedná se o stálý stanový tábor, který si děti pod vedením dospělých zajišťují zcela samy. Nazýváme ho táborem “na zelené louce”, neboť děti si svépomocí staví podsadový stan, podílí se na vaření jídla pro celý tábor a účastní se programu, který probíhá zcela v přírodě. K dispozici není žádná zděná budova. Jedná se o formu tábora pro zkušenější táborníky, resp. pro všechny, kteří se na schůzkách a samotném táboře nebojí naučit tábornickým dovednostem jako je práce se sekerou, pilou, rozdělávání ohně a celková sebeobsluha za každého počasí.

Jako rodiče jste srdečně zváni na závěrečný víkend tábora 15.-16.7. (sobota-neděle), kdy budete moct rovněž nahlédnout tzv. pod pokličku. Přespat můžete ve vlastním stanu nebo pod širákem, zažít s námi závěrečný táborový oheň a pomoct při bourání tábora. Při této příležitosti bychom Vás rádi požádali o spolupráci při dopravě osob a materiálu zpět do Hranic, přijedete-li vlastním autem. V sobotu prosím přijíždějte nejdříve ve 13:30! Tábořiště je za zákazem vjezdu, ze kterého na tábor máme pro 2 auta výjimku. Prosím respektujte tento zákaz a neparkujte na louce. Pokud si nedokážete své věci donést, necháváme rozhodnutí o krátkém vjezdu na vás. Bez výjimky se v dalších letech neobejdeme a pokud by někdo objevil hromadu aut v našem táboře, pravděpodobně ji nedostaneme.

Ve čtení prosím pokračujte v příloze, kde najdete podrobnější informace a kterou si prosím ponechejte, protože se bude hodit především přímo před táborem. Naleznete v ní například seznam vybavení, ze kterého je vhodné některé položky řešit s předstihem.

V případě dotazů nás neváhejte kontaktovat.

S pozdravem

Jakub Lehký – Robbin (hlavní vedoucí tábora)

735 014 751, robin@skauti-hranice.cz

Václav Macháček – Eda (vedoucí 1.oddílu)

602 644 815, eda@skauti-hranice.cz

Akce kompot a další informace

Vážení rodiče účastníků tábora,
každý rok se snažíme šetřit táborový rozpočet, planetu i naše chuťové poháry tím, že na tábor dovezeme zásobu domácích výrobků nebo výpěstků, které bychom jinak museli kupovat v obchodě.
Letošní Akce kompot se uskuteční za týden ve středu 28.6. od 16:30 do cca 19:30 v klubovně. 

Donést můžete označené domácí marmelády, kompoty, kyselé okurky, kečupy, zeleninové směsi… Využijeme také přebytky ze zahrádek v podobě brambor, kořenové zeleniny, kedluben, paprik, pórků a jiné trvanlivější zeleniny…

Určitě prosím nenoste kupované paštiky, těstoviny apod.

Na závěr tohoto mailu připojuji některé informace a připomenutí, která se mohou hodit:

  • Pokud Vaše dítě nemůže jet na tábor a nenapsali jste to na tento e-mail, pořád s ním počítáme. Dejte vědět pokud nejede prosím.
  • Pokud se jakkoliv změnil zdravotní stav (fyzický i psychický) přihlášeného účastníka, dejte to vědět Kátě na kata@skauti-hranice.cz, pokud změna stavu může ovlivnit jeho fungování na táboře. To platí až do chvíle, kdy odjede na tábor. 
  • Pokud jste do dotazníku ohledně zdravotního stavu nezahrnuli i psychickou stránku zdraví a existuje něco, co by zdravotnice měla vědět, prosím napište Kátě na mail také. S těmito informacemi vždy nakládáme citlivě a nedozví se je nikdo, kdo je vědět nepotřebuje.
  • Na stavěčku (stavění) tábora mohou jet (pouze) rádcové a ostatní vedoucí, jedna skupina odjíždí ve čtvrtek 29.6. večer, další o den později.
  • Na srazu je potřeba mít všechny potřebné papíry, viz přílohy.
  • Pokud jste ještě nesehnali potřebné vybavení, je čas začít: batohy, boty apod. je opravdu potřeba vyzkoušet předtím, než si je člověk vezme na tábor (puchýře a sedřená záda těch, co to neudělali, budiž varováním 🙂
  • Hraničářstvo tentokrát putováním nezačíná, ale má ho jako předěl v půlce tábora.

Jakékoliv další dotazy prosím směřujte na své vědoucí, případně moje kontakty níže. Přes SMS nejspíš dostanete odpověď rychleji, protože se pohybuji i mimo internet 🙂

Poslední připomenutí a informace ke srazu

Vážení rodiče a milí účastníci tábora,

toto je snad poslední mail, který Vám posíláme. Jeho hlavním obsahem jsou připomenutí a upřesnění.
Veškeré informace najdete na jednom místě v tomto přípěvku na našem webu.
Na jeho konci najdete také informační přílohy (hodí s k balení a odjezdu) a také aktuální dokumenty, které je potřeba odevzdat na srazu, prosím použijte je a nezapomeňte je vzít s sebou, bez nich nemůže dítě na tábor odjet.

 
Pojďme se postupně podívat na další důležité informace:


Sraz

  • Nezapomeňte na potřebné dokumenty viz přílohy níže.
  • Na srazu prosím odevzdejte léky + písemný popis dávkování! 
  • Pokud se vyskytly od vyplnění anamnézy (v online přihlášce) nové zdravotní problémy/jakákoliv omezení, napiště do čtvrtku 29.6. večer Kátě na mail na kata@skauti-hranice.cz, poté už jen na SMS.
  • Vlčušky na tábor vezou a na srazu vybírat dokumenty budou Horákovi (tel. 774 906 633) a pan Kopecký (tel. 605 950 263)
  • Skauty vezou a vybírat dokumenty budou Chlebíček (tel. 727 927 742) a Beky (tel. 604 162 622)

Adresa tábora je 

Tábor Skauti Hranice 

Adolfovice 185 

Bělá pod Pradědem – Adolfovice

790 01 

Tábor jako prostor pro rozvoj samostatnosti.

Nejezděte prosím na tábor jindy než v domluvených případech a na návštěvní den na konci tábora. Jedním z hlavních cílů tábora je rozvoj samostatnosti a to by se nám bohužel nedařilo, pokud by rodiče jezdili pečovat o své děti i na tábor. Naprostou většinu problémů zvládnou lépe než si myslíme a celý tým vedoucích i jejich kamarádi jsou připraveni pomoct. Užijte si čas bez dětí, my si užijeme čas s nimi a u závěrečného ohně si můžeme povyprávět, jaké to bylo 🙂

Na návštěvní den v sobotu přijeďte prosím nejdřív v 13:30. Opravdu tento čas prosím respektujte.

Parkování na konci tábora

Tábořiště je za zákazem vjezdu, ze kterého na tábor máme pro 2 auta výjimku. Prosím respektujte tento zákaz a neparkujte na louce. Pokud si nedokážete své věci donést, necháváme rozhodnutí o krátkém vjezdu na vás. Bez výjimky se v dalších letech neobejdeme a pokud by někdo objevil hromadu aut v našem táboře, pravděpodobně ji nedostaneme. Využijte prosím parkoviště před zákazem vjezdu, případně jiné vhodné místo.

Specifické věci které s sebou letos vzít:

  • Skauti: lichou ponožku na rukodělku, čím barevnější, tím lepší (klidně víc)
  • Vlčušky: ponožkové draky které vyráběli na schůzce 

Mějte se krásně!

Jakub Lehký – Robbin

vůdce 2.oddílu Hraničáři

T: 735 014 751

W: https://skauti-hranice.cz/2-2/