Národní skautské jamboree 2023

Vážení rodiče a milé Hraničářstvo,

na VŘÍSKu se celý oddíl demokraticky rozhodl, že se zúčastníme akce, která tady 15 let nebyla a nejspíš zase jen tak nebude. Jedná se o celostátní setkání skautů a skautek – Národní skautské jamboree 2023. Koná se 3. – 8- května (6 dní) a jde o jedinečnou příležitost jak potkat stovky (tísíce) dalších mladých lidí, kteří se všichni snaží dělat svět lepším. Akce je zaměřená na seberozvoj, podporování vazeb v družinách, ale také na možnost socializace napříč celou republikou. Účastníci tak mohou odjet domů nejen o kousek lepší, ale také s kamarády od Karviné přes Olomouc až po Ústí nad Labem. A to je věc, která se v životě hodí – to můžu potvrdit z vlastní zkušenosti.

Akce stojí 1300 Kč (něco přes 200 Kč na den + jídlo budeme mít vlastní) Víme, že to dva měsíce před táborem je částka, která už jde v rozpočtu poznat, myslíme si ale, že to za to stojí. Není to lyžák, kde se „jen jezdí“, není to festival, není to koncert. Je to vzdělávací a výchovná akce pro stovky mladých lidí. Z tohoto důvodu Vás také prosíme, abyste omluvili své děti ze školy (nejspíš pouze na 4. a 5.5., možná i 3.5, podle harmonogramu), jak se bude akce blížit, pošleme vás oficiální omluvenku od pořadatelů. 

Středisko je ochotné nám několik tisíc přispět a my hledáme možnost jak si na akci přivydělat. Kdybyste o něčem věděli, dejte nám prosím vědět.

To nejdůležitější: přihlašte se prosím (závazně) na akci do 29.11. 21:00 ZDE

Po tomto datu vyplníme oficiální přihlášku za naše družiny. Musíme to stihnout včas, abychom platili zvýhodněnou cenu výše (potom už by to bylo 1600 Kč)

Pokud vás zajímá cokoliv dalšího, podívejte se prosím na web akce kde najdete i speciální sekci pro rodiče účastníků.

Mějte se krásně a těším se na tu velkou parádu!

A nezapomeňte, do úterý!

Jakub Lehký – Robbin

vůdce 2. oddílu 

robbin@skaut.cz +420 735 014 751

PS: už máte vyplněnou přihlášku? 😀